Jornada pedagògica per a mestres- Escola Els Encants

Aquest matí, a l’Escola Els Encants s’ha fet una meravellosa jornada pedagògica per a mestres on l’equip docent de l’escola ha obert les portes del seu centre als mestres que estem interessats en conèixer el seu innovador projecte pedagògic.

Un projecte d’educació viva i pública on:

– es respecta i s’estima els infants,

– no hi ha temps fraccionats,

– on s’aprèn mirant, fent, compartint…

– es treballa cooperativament entre diverses edats,

– no hi ha directivitat per part de l’adult, només propostes i acompanyament respectuós.

Ens han explicat i mostrat d’una manera molt generosa i vivencial tota la seva feina, creences, objectius, així com les rutines del seu dia a dia.

Pel que fa a la seva dinàmica:

– L’entrada a l’escola es realitza a les 9 del matí i es fa d’una manera molt col·laboradora i relaxada amb els pares i mares. De fet, les famílies disposen, d’uns 45 minuts a Infantil i 15 minuts a Primària, per a entrar als espais i jugar, llegir… amb els seus fills i filles.

– A continuació, es deixa una estoneta més de temps de lliure circulació a l’espai interior i sobre les 10h arriba el torn del temps de conversa.

– La conversa no és més que propostes per part dels tutors, dels espais que durant el dia estaran oberts. En cap moment s’obliga a ningú a realitzar cap activitat, són únicament propostes. Durant el temps de conversa, els infants tenen temps de fer un petit esmorzar saludable, fruita o fruits secs. L’esmorzar fort el fan a casa.

– Un cop s’han exposat i proposat els espais oberts del dia, els nens i nenes disposen de la resta del temps fins a les 12h de lliure circulació per espais interiors i exteriors.

– A les 12h torna a haver-hi temps de conversa, a l’espai de referència de cada curs, on parlar dels neguits, conflictes, reflexions…

A continuació, a les 12,30 és l’hora de dinar i els alumnes estan amb monitors.

A la tarda es realitzen diversos tallers, alguns en família. I els divendres, els mestres realitzen una obra de teatre als petits.

Totes aquestes activitats i espais estan coordinats de tal manera que cada espai és rotatori, és a dir, un dia està obert i un altre dia és un altre espai el que està obert, i hi ha un mestre per espai i tants espais oberts com mestres.

Hi ha espais:

– interiors: matemàtiques, dramatització, art (on la llengua vehicular és l’anglès), ciències, llengua, lectura, construccions, fer i desfer (manualitats i oficis)…

– exteriors: racó de matemàtiques, pista (on fer patinatge, jugar a pilota…), racó de ciències, hort, cabanes, sorral…

Aquests són alguns dels espais exteriors:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tot amb ambients molt cuidats, fets sovint amb materials reciclats, però sempre de qualitat i visualment molt atractius.

Si esteu interessats en conèixer una miqueta més aquesta meravellosa escola, hi ha una altra jornada pedagògica per a mestres el proper dissabte 17 de maig.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s